1. Stippel de volledige dag uit met een planning
Het begint natuurlijk allemaal met een planning. Zet ruim van tevoren een datum vast waarop iedereen kan. Vervolgens is het de tijd om een invulling voor de dag te bedenken; dit kan van alles en nog wat zijn. Regel deze activiteiten ook ruim van tevoren, zodat je zeker weet dat je geen gaten in het vrijgezellenfeest hebt zitten.
Je kunt sportieve activiteiten verzinnen, je kunt gaan stappen met z’n allen of je kunt activiteiten verzinnen die met de hobby’s van de bruid of bruidegom te maken hebben. Wanneer je op stap gaat, is het leuk dat iedereen kan zien dat er een vrijgezellenfeest gaande is én natuurlijk om wie het feestje allemaal draait. Zo kun je de bruid(egom) bijvoorbeeld een naambadge laten dragen, zodat iedereen de bruid of bruidegom kan aanspreken tijdens het feest. Jullie als gasten kunnen natuurlijk ook naambadges met magneet dragen, zodat iedereen weet dat jullie bij elkaar horen. Dat wordt een groot feest!
2. Betrek ook de rest van de gasten in de communicatie
Er zijn vaak een aantal mensen die de organisatie van een vrijgezellenfeest op zich nemen. In dit groepje wordt vaak het een en ander geregeld en overlegd. Toch is het erg belangrijk om ook de rest van de gasten te betrekken in de communicatie. Denk bijvoorbeeld aan het mededelen van hoe de dag eruit gaat zien, hoe het vervoer geregeld is en hoe laat het feest gaat beginnen. Ook is het belangrijk om te praten over de kosten, het thema en de planning. Zo is iedereen op de hoogte.
3. Houd rekening met de wensen van de bruid(egom)
Een vrijgezellenfeest is natuurlijk hét feestje van de bruid of bruidegom. Het moet daarom ook een onvergetelijk feestje worden voor diegene. Zorg er daarom voor dat jullie wel enigszins rekening houden met de wensen van de bruid of bruidegom. Wellicht wil diegene juist wel dat het kleinschalig wordt gehouden, of dat té veel gekkigheid liever niet is toegestaan. Vraag daarom aan de bruid of bruidegom wat diegene leuk vindt en wat juist niet.