De meeste stellen trouwen in mei, juni of september en dan toch vooral op die vrijdag, omdat de dag daarna de meeste gasten niet hoeven te werken. Maandag is helemaal niet populair en wordt maar weinig gekozen als trouwdag. Hetzelfde geldt voor zondag.
De lente en de zomer zijn erg gewilde jaargetijden voor een huwelijk, vanwege de grote kans op een zonnetje en dus een vrolijke sfeer. De herfst en winter zijn minder populair. Hoewel trouwen in de sneeuw erg romantisch kan zijn, is dit vaak lastig te plannen. Overigens geldt dit sowieso voor het wisselvallige Nederlandse weertype. Bruidsparaplu's zijn hier nooit overbodige luxe.
Het is tegenwoordig helemaal in om een trouwdatum met betekenis uit te zoeken. Wat dacht je van Valentijnsdag, de dag dat jullie elkaar 5 jaar kennen, of precies een jaar na het huwelijksaanzoek.
Verder zijn er ieder jaar weer gewilde cijfercombinaties. Denk hierbij voor dit jaar aan 11-12-13, of 1-3-13 (trendsetters in Nederland waren Maxima en Willem Alexander, zij trouwden 02-02-02). Nadeel van dit soort data is dat de kans groot is dat veel mensen op hetzelfde idee zijn gekomen als jij. Jouw ultieme trouwlocatie of trouwauto zal daarom ver van te voren geboekt moeten worden, wil je er nog kans op maken.
Door Rinske Bosma