Een tweede outfit op je bruiloft « Huwelijk

Een tweede outfit op je bruiloft

Een tweede jurk heeft ook veel praktische voordelen. Sommige trouwjurken zijn, door een lange sleep of een breed uitlopende rok, prachtig om te zien, maar minder ideaal om in te dansen. Een kortere feestjurk of zelfs een chique jumpsuit, kan dan handiger en fijner zijn om vrij in te bewegen. Trouw je op een mooie zomerdag? Dan scheelt het ook nog eens qua warmte.
Gekleurde trouwjurk
Foto: Paco van Leeuwen Photography

Avondkleding hoeft trouwens zeker niet minder indrukwekkend te zijn; misschien draag je tijdens de ceremonie wel wit, maar pak je in de avond uit met een opvallende jurk in kleur of glitter. Hoe leuk is het ook om je avondjurk te matchen met de themakleur.

Tip! Een outfit-wissel zorgt ervoor dat je je niet druk hoeft te maken om een vlekje of een vieze sleep, tijdens het maken van de trouwfoto’s. Je trekt voor het feest immers toch iets anders aan. Hierdoor kun je extra ongedwongen foto’s maken en bijvoorbeeld dat ene spectaculaire plaatje in de branding of op een paard maken.
Trouwjurk uittrekken
Laat je wel assisteren bij de grote wisseltruc. Foto: Miriam Schouten Fotografie

Surprise!

Extra leuk is het verrassingseffect, wanneer niemand verwacht dat je een andere outfit draagt. Je kunt er daarbij voor kiezen om je feestkleding ook geheim te houden voor de bruidegom, of samen een plannetje smeden, met een bijpassend pak.
Dansen in trouwjurk
Foto: Daja Fotografie

Een tweede leven

Met het oog op duurzaamheid, maar ook omdat het geld je nou eenmaal niet op je rug groeit, is het een goed idee om je (tweede) outfit te shoppen met een toekomstig doel in je achterhoofd. Zo kun je deze speciale kleding bewaren voor het nageslacht, verkopen aan een ander gelukkig stel, doneren aan iemand die het minder breed heeft of vermaken tot een meer alledaagse outfit. Wist je dat je kleding zelfs kunt (laten) verven?

Door Rinske van Rootselaar

Reageren

Gerelateerde artikelen

Een tweede outfit op je bruiloft

Waarom een maatpak het ideale trouwpak is

Wat draag je als bruidegom op een zomerbruiloft?

Alles wat je moet weten over de nieuwste trouwjurken collecties

Gerelateerde bedrijven